De trimsalon  |   Behandelingen  |  Prijslijst Trimsalon  | Afspraak maken |  Blog 
Shoppen 

Trimbehandelingen

Standaard bij elke trimbehandeling inbegrepen.

  • Wassen.
  • Föhnen.
  • Ontklitten.
  • Liezen/oksels scheren.
  • Indien nodig nagels knippen.
  • Indien nodig oren reinigen.

Indien uw hond vlooien heeft wordt er een meerprijs gerekend voor het ontvlooien van uw hond en het ontsmetten van de trimsalon en de materialen.

 

Knippen.

Indien u uw hond in een vol model wenst dan wordt deze geknipt met de schaar. Dit kan bijvoorbeeld bij Poedels, Doodle’s, Kerry blue en andere rassen met een kroesvachten.

 

 

Effileren.

Vindt u scheren te kort maar wilt u toch lengte van de vacht af dan kunt u ervoor kiezen om uw langharige hond te effileren. Effileren lijkt op knippen maar dan gebeurt dit met een speciale schaar waardoor je geen knipjes in de vacht ziet. Geschikt voor bijvoorbeeld Boomers, Maltezers, Shih Tzu’s, of Yorkshire terriërs.

 

 

Scheren.

Indien u uw hond in een kort model wenst dan kan hij ook geschoren worden mits dit geen kwaad kan voor de vacht van uw hond. Het kan ook voorkomen dat uw hond geschoren moet worden door klit en vilt vorming waardoor een voller model niet meer mogelijk is. Scheren kan bij zowel knip als effileer rassen.

 

 

Plukken & Strippen.

Ruwharige vachten worden geplukt of gestript. Bij het plukken worden de ruwe dekharen met de hand of met behulp van plukmateriaal weg geplukt tot op de onderwol. Dit gebeurt om de 6 a 7 maanden. Met het strippen laten we nog een deel dekharen staan. De hond heeft dan nog als het ware een jasje aan. Dit wordt om de 4 maanden gedaan. Enkele voorbeeld rassen zijn o.a. veel terriërs bijvoorbeeld de Airedale terriër, Lakeland terriër of Border terriër maar ook de ruw harige Teckel en Hollandse Smoushond.

 

 

Ruibehandeling met Bad & Blaasmethode.

De ruibehandeling kan worden toegepast op zowel kort als langharige vacht dien wol los laten. Met deze behandeling heeft u circa 80% minder haar in huis.

Voor de ruibehandeling wordt de bad en blaasmethode toegepast. Dit houdt in dat uw hond wordt gewassen met speciale shampoo en crème die helpt met verwijderen van de losse vacht. Daarna wordt uw hond droog geblazen met een krachtige waterblazer, net zolang tot dat er geen losse vacht meer mee los komt. Zolang u de hond thuis niet meer borstelt of kamt zal uw hond weer in zijn natuurlijke cyclus komen en duidelijk minder verharen. U dient uw langharige hond uiteraard wel periodiek te controleren op klitten. Het is gebruikelijk dat uw hond nog 3 dagen kan naharen, indien dit langer duurt dan is een nabehandeling noodzakelijk. Dit werkt het beste binnen 7 dagen na de ruibehandeling.

Langharige vachten worden uiteraard ook nog ontklit indien noodzakelijk.

Een ruibehandeling kan dus bij zowel een korte als een lange vacht. Bijvoorbeeld bij Dalmatiërs, Husky’s, Shelties of Schapendoezen.

 


Uitdunnen.

Bij het uitdunnen wordt de vacht uitgedund met de hand doormiddel van het plukken van de dode doffe vacht of geknipt met een speciale uitdunschaar. Alvorens wordt de hond eerst ontdaan van losse wol doormiddel van de bad en blaasmethode zoals hierboven omschreven. Enkele voorbeelden zijn Golden retrievers, Flatcoat retrievers en veel spaniels en setters.

 

 

Kleine Beurt.

Een kleine beurt kan prima gedaan worden bij een knip, effileer, pluk of strip en uitdun hond. Uw hond wordt dan gewassen, geföhnd, geborsteld en de voetjes en het hoofd wordt bijgewerkt. Er wordt dus geen lengte van de vacht afgehaald hij wordt enkel gefatsoeneerd. Ideaal als tussentijds opfris beurtje en voor honden die nog moeten wennen aan het trimmen bijvoorbeeld puppy’s en herplaatsers uit het buitenland.

 

 

Puppy wen uurtje.

Elke hond kan naar de trimsalon. Maar het is belangrijk dat de hond hier al op jonge leeftijd mee in aanraking komt. Om problemen in de toekomst te voorkomen. Daarom hebben we bij Bestoj Trim & Shop een puppy wen uurtje, dit kan al vanaf het moment dat u de puppy in huis heeft en wanneer de pup thuis zijn draai gevonden heeft, dat kan bijvoorbeeld vanaf 10 weken al, afhankelijk vanaf welke leeftijd u de pup in huis heeft. Tijdens het puppy uurtje komt de puppy even wennen aan alle trimsalon geluiden en er wordt kennisgemaakt met de trimmaterialen die voor hem van toepassing zijn. Ook leg ik u even uit wat u thuis allemaal aan vachtverzorging kunt doen en hoe u de pup verder kunt voorbereiden op zijn eerste echte trimbehandeling. het eerste puppy wen uurtje is gratis, bij het tweede puppy uurtje krijgt de pup een kleine beurt, afhankelijk van het ras van de pup.

 

 

 


Er worden cookies gebruikt om de gebruikerservaring te verbeteren. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN